Sademetsä

Hansaplast kantaa vastuunsa – lue sitoutumisestamme kestävään kehitykseen

Lukuaika: 3 minuuttia.
Näytä lisää

Tuotteemme ovat hoitaneet maailman haavoja jo sukupolvien ajan, ja toivomme, että tämä jatkuu tulevaisuudessakin. Olemme kuitenkin tietoisia siitä, että vastassamme on yhä useampia sosiaalisia ja ympäristöön liittyviä haasteita. Jokaisella meistä – ja ennen kaikkea globaaleilla yrityksillä – on vastuu varmistaa hyvä tulevaisuus myös lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Me Hansaplastilla olemme päättäneet tehdä oman osuutemme. 

Olemme sitoutuneet voimakkaasti kestävään kehitykseen ja pyrimme aina parempaan. Tässä artikkelissa kuvaamme tapojamme toteuttaa kestävää kehitystä: parannuksia, joita olemme tähän mennessä tehneet, ja kunnianhimoisia tavoitteita, jotka uskomme saavuttavamme tulevaisuudessa.

Mitä kestävä kehitys merkitsee Hansaplastille?

Meitä ohjaavat periaatteet, jotka sitovat meidät kestävän kehityksen tavoitteisiin. Emoyhtiömme Beiersdorfin kestävän kehityksen ohjelma CARE BEYOND SKIN perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmaan ja UN Global Compactin kymmeneen periaatteeseen. Me tutkimme jatkuvasti uusia tapoja tehdä tuotteistamme entistä enemmän kestävän kehityksen mukaisia ja vaikuttaa myönteisesti ympäristöön, kuluttajiin ja yhteiskuntaan.

Viimeaikaisen kehityksen ja uusien innovaatioiden ansiosta meidän on ollut mahdollista tehdä laajoja muutoksia, joilla on merkittävä ympäristövaikutus. Vaikka jotkin kestävän kehityksen mukaiset hankkeet ovat melko kapea-alaisia ja koskevat ensisijaisesti luontoa ja ympäristöä, edistämme myös sosiaalisesti kestäviä käytäntöjä. Teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että tuotteidemme koko arvoketjun kaikki työntekijät saavat osakseen arvostusta, ja olemme sitoutuneet edistämään osallistavaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on oma paikkansa.

Merkityksellistä työtä kestävämpien tuotteiden ja pakkausten hyväksi

Me Hansaplastilla pyrimme luomaan kestävämpää tulevaisuutta – niin ympäristölle, yhteiskunnalle kuin asiakkaillemmekin.
Me Hansaplastilla pyrimme luomaan kestävämpää tulevaisuutta – niin ympäristölle, yhteiskunnalle kuin asiakkaillemmekin.

Me Hansaplastilla olemme tehneet jo paljon työtä tuotteiden, pakkausten ja toimintojen kestävyyden parantamiseksi. Samalla tiedämme, että paljon työtä on vielä tehtävänä: lisää toimenpiteitä tarvitaan nopeasti. Alla on listattu sekä tähänastisia saavutuksia että tavoitteita tuleville vuosille ja kauemmas tulevaisuuteen.

Osana Beiersdorf-konsernia olemme vuosina 2012–2019…

  • vähentäneet tuotannon energiankulutukseen liittyviä hiilidioksidipäästöjä 41 %,
  • nostaneet sellaisten tuotteiden myynnin, joiden ympäristövaikutusta on optimoitu, vähintään 55 %:iin kokonaismyynnistä ja
  • siirtyneet vuonna 2019 kokonaan uusiutuvista lähteistä tuotettuun energiaan.

Hansaplastin uudet, kevyemmät taitekartonkipakkaukset säästävät vuosittain 106 tonnia paperia eli 18 täysikasvuisen Afrikannorsun verran. Ne on suunniteltu ympäristövaatimusten mukaisiksi. Lisäksi kaikki paperi ja kartonki on 100 % FSC-sertifioitua.

Olemme jättäneet saumatuista pusseista muovin pois. Tämä muutos säästää 83 tonnia muovia vuodessa. Vastaava määrä laastaria riittäisi kiertämään maapallon 13,5 kertaa! 

Olemme sitoutuneet seuraavien vuosien ajan tukemaan kiertotalouden periaatteita. Emoyhtiömme Beiersdorf aikoo käyttää muovipakkauksissaan vähintään 30 % kierrätysmuovia vuoteen 2025 mennessä. Me Hansaplastilla teemme oman osuutemme tämän muutoksen soveltamisessa käytäntöön. Lisäksi kaikki tuotepakkauksemme ovat kierrätettäviä tai uudelleentäytettäviä tai -käytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Pyrimme myös takaamaan, että vuoteen 2025 mennessä tuotteemme eivät enää sisällä lainkaan eläinperäisiä materiaaleja (ADM), mikromuoveja, mineraaliöljyä, Kerometia, Colania tai fluorihiilivetyjä. 

Vaikka välittömiä, kouriintuntuvia toimia tarvitaan pikaisesti, ympäristöongelmista ei päästä eroon nopeasti. Työtä riittää vuosikymmeniksi, ja katse on luotava kauas tulevaisuuteen. 

Pitkällä aikavälillä olemme sitoutuneet:

  • 30 %:n vähennykseen arvoketjun tuottamissa päästöissä,
  • 30 %:n vähennykseen toimintojen tuottaman jätteen määrässä ja
  • 50 %:n vähennykseen fossiilisen uuden muovin käytössä.

Me Hansaplastilla tunnistamme näiden haasteiden mittakaavan ja hyväksymme oman vastuumme maapallosta ja sen ihmisistä. Sen vuoksi, ja tulevia sukupolvia ajatellen, olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoiset tavoitteet.

Kestävän kehityksen ohjelma CARE BEYOND SKIN

Hansaplast on osa Beiersdorfia, maailmanlaajuista ihonhoitoyhtiötä, joka on omaksunut globaalin lähestymistavan kestävään kehitykseen. Siksi kestävyys on kiinteä osa yrityskulttuuriamme ja tärkeä osa päätöksentekoprosesseja – ja vuodesta 2020 alkaen osa Beiersdorfin C.A.R.E+ -yritysstrategiaa.

Beiersdorfin uusi kestävän kehityksen ohjelma CARE BEYOND SKIN keskittyy erityisesti kolmeen alueeseen: ympäristöön, yhteiskuntaan ja kuluttajiin. Näistä teemoista olemme poimineet seitsemän osa-aluetta, joilla meidän on tarkoitus pyrkiä eteenpäin erityisesti.

Nämä ovat:

Ympäristö

  • Ilmastoystävällinen tulevaisuus
  • Täysin kiertävät resurssit
  • Kestävä maankäyttö
  • Uudistuvat vesiympäristöt

Yhteiskunta

  • Koko arvoketjumme työntekijät
  • Osallistava yhteiskunta

Kuluttaja

  • Kuluttajien terveyden ja hyvinvoinnin puolesta

Nämä ovat kehityskohteitamme tulevina vuosina. Olemme määritelleet arvojamme toteuttavat tavoitteet, jotka auttavat meitä mittaamaan edistystämme. Haluamme toimia tämän tärkeän asian hyväksi ja osallistua yrityksenä maailmanlaajuiseen, myönteiseen muutokseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja