Image

Lääkekaapin tarkistus – Milloin viimeksi päivitit lääkekaappisi sisällön? Perustarvikkeet on aina syytä olla lääkekaapissa.

Lukuaika: 3 minuuttia.
Näytä lisää

Säännöllinen huolto on kaiken A ja O. Meidän vinkkiemme avulla tiedät, mitä tehdä. Ladattavan muistilistan avulla lääkekaappi on helppo täyttää oikeilla tuotteilla.

Aika päivittää lääkekaapin sisältö

Image

1. Laita se oikeaan paikkaan
Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä, mutta lääkkeet on aina säilytettävä turvallisessa mutta helposti saatavilla olevassa paikassa. Ne on myös muistettava laittaa sinne takaisin käytön jälkeen. Varmista, että kaikki perheenjäsenet tietävät, missä lääkepakkaus tai -kaappi sijaitsee. Jos sinulla on pikkulapsia, toimitaan päinvastoin. Pidä lääkkeet viileässä, kuivassa ja lukitussa paikassa poissa lasten näkyviltä. Varmista myös, että se EI ole lasten ulottuvilla.

Pidä lääkekaappi järjestyksessä. Kadoksissa olevan pakkausselosteen etsiminen voi olla hermoja raastavaa, jos et palauttanut sitä pakkaukseen edellisellä käyttökerralla.

2. Tarkista lääkkeiden viimeiset käyttöpäivämäärät ja ikämääritykset
Käy läpi lääkekaappisi sisältö vähintään puolen vuoden välein ja tarkista jokaisen pakkauksen viimeinen käyttöpäivämäärä. Vanhentuneet lääkkeet ja käyttämättömät antibiootit kannattaa hävittää turvallisuussyistä. Älä heitä niitä pois roskien mukana, vaan palauta ne apteekkiin. Apteekissa lääkkeet hävitetään turvallisesti ja ympäristöä säästävästi.

Tarkista myös lapsille tarkoitettujen lääkkeiden ikämääritykset ja annostelusuositukset. Lasten käyttämät lääkkeet ja annostukset muuttuvat lasten kasvaessa. Päivitä tai osta lisää lääkkeitä tarpeen mukaan.

Image

3. Tarkista, onko sinulla oikeat ensiapusiteet ja -tuotteet
Ole valmis oikealla hetkellä. Useimmat onnettomuudet sattuvat kotona tai urheillessa. Varmista siis, että sinulla on oikeat tuotteet, kun olet esimerkiksi saanut haavan tai venäyttänyt nilkkasi. Hyvin varustetun lääkekaapin avulla olet valmis kohtaamaan tällaiset tilanteet. Hansaplast-valikoima sisältää käteviä perustarvikkeita ja ratkaisuja, kuten Universal PlasterHand Mix Pack ja Spray Plaster, joka suojaa haavoja hankalissakin paikoissa.

4. Kokoa ”matkalääkekaappi”
Miksi lääkekaapin pitäisi pysyä paikallaan? On järkevää koota muutamia tuotteita, jotka voidaan ottaa mukaan urheilukassiin siltä varalta, että harjoitusten, lenkkeilyn tai muun ulkoilun tai liikunnan aikana sattuu onnettomuus.

5. Numeroluettelo
Tämä voi säästää aikaa ratkaisevasti. Pidä aina lääkekaapissa tärkeät hätänumerot, kuten ambulanssin, lääkärin, apteekin ja tarpeellisten tukipalvelujen (kuten myrkytystietokeskuksen) numerot.

Lääkekaapin muistilista

Varmista, että lääkekaapissa on seuraavat tuotteet. Varmista sisältö säännöllisesti puolen vuoden välein.

  • Lämpömittari
  • Särkylääkkeitä
  • Flunssalääkkeitä (hengitysteitä avaavia lääkkeitä, yskänlääkettä, kurkkupastilleja)
  • Ripulilääkkeitä
  • Erikokoisia laastareita (Hansaplastilla on monenlaisia laastareita, kuten vesitiiviitä ja herkälle iholle tai lapsille sopivia laastareita. Pidä erilaisia laastareita saatavilla.
  • Hansaplast Spray Plaster pienille haavoille (erityisen kätevä matkalla)
  • Hansaplastin kiinnitysteippiä syvempien naarmujen tai viiltojen varalle
  • Pinsetit ja sakset
  • Cold Pack venähdysten tai onnettomuuksien varalle (säilytä jääkaapissa!)
  • Kuumelääkkeitä
  • Steriilit käsineet
  • Sekä säännöllisesti otettavat reseptilääkkeet.
Varastojen täydentäminen ei kuitenkaan aina riitä.
On tärkeää saada tietoa myös uusista kätevistä tuotteista sekä niiden eduista ja ominaisuuksista.

Kätevät ja aikaa säästävät tuotteet

Seuraavassa on esitelty muutamia käteviä innovaatioita, jotka säästävät aikaa ja vaivaa –
ja tukevat parantumista.
Image

Junior Plaster
Lohduttavat laastarit parantavat lasten haavat
Hansaplastin lapsille tarkoitetuilla laastareilla haavanhoito on hauskaa. Winnie the Pooh Plaster -laastarin avulla pienet onnettomuudet unohtuvat nopeasti. Ei enää kyyneliä, sillä laastarit ovat ihoystävällisiä, ja ne on helppo irrottaa.
Tutustu laajaan Disney-laastarivalikoimaamme (mm. Princess ja Winnie the Pooh). © Disney

Lue lisää

Lisäapua matkoille

Image

Pitkille kaupunkimaratoneille...
Varmista, että kengät, kuumuus ja kosteus eivät vahingoita jalkojasi. Hansaplast Blister Plaster -laastarin avulla kävelet kilometrikaupalla.

(Retkeilijöille, surffaajille ja vuorikiipeilijöille:
turvallista, kestävää ja vesitiivistä suojausta. Uusia Hansaplast Extra Tough -laastareita kannattaa pakata mukaan, jos harrastat aktiivilomia.)

Jos haava on syvä, vuotaa verta tai siinä on infektion merkkejä, kuten punoitusta, turvotusta tai kuumotusta, on mentävä lääkäriin. 
Lääkärin hoitoa tarvitaan myös, jos et itse kykene puhdistamaan haavaa kunnolla.
Asianmukainen haavanhoito on erityisen tärkeää, jos sinulla on diabetes. Keskustele aina kaikista huolenaiheista lääkärin tai jalkahoitajan kanssa, vaikka kyseessä olisi vain pieni haava tai halkeama (erityisesti jaloissa).
 
Huomaa, että edellä annetut vinkit ja suositukset eivät korvaa lääkärin antamia ohjeita. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti. Tärkeää: käänny aina terveydenhoidon ammattilaisen puoleen, jos olet epävarma haavan oikeasta hoidosta.
 
Tämän WWW-sivuston sisältämien tietojen perusteella ei saa tehdä diagnoosia tai hoitaa terveydellistä ongelmaa tai sairautta. Ne eivät korvaa lääketieteen ammattilaisten antamaa hoitoa tai ohjeistusta. Jos sinulla on tai epäilet, että sinulla on terveydellinen ongelma, ota yhteys lääkäriin. Tämän sivuston tietojen perusteella ei saa jättää terveydenhoidon ammattilaisten antamia neuvoja huomiotta tai viivyttää ammattimaiseen hoitoon hakeutumista.

Jos haluat lisätietoja Hansaplast-tuotteista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuluttajaneuvonta@beiersdorf.com. Lue tuotepakkauksissa annetut käyttöohjeet huolellisesti.